MARLENKA získala certifikáty BRC a IFS

9. ledna 2015, 12:05 | Audit mezinárodních norem bezpečnosti potravin BRC a IFS

Audity BRC a IFS v potravinářských provozech jsou zaměřeny na důkladné prověření přísných požadavků v oblasti:

- odpovědnosti vrcholového managementu ke kvalitě a bezpečnosti potravin

- systému HACCP

- hygieně personálu, kvalifikaci a školení pracovníků

- hygieny provozu a infrastruktury

- kontroly kvality a bezpečnosti výrobků

 

Tyto požadavky určují především dvě mezinárodní normy – německo-francouzský standard IFS Food (International Featured Standard) pro potraviny a britská norma Globální standard pro bezpečnost potravin (GSFS – Global Standard for Food Safety), rovněž známý pod zkratkou BRC.

 

V listopadu 2014 proběhl audit těchto norem ve společnosti MARLENKA international, s.r.o. Jeho výsledkem bylo získání certifikátů obou těchto norem v nejvyšší kategorii "A" najednou a napoprvé, což se společnosti MARLENKA international, s.r.o. podařilo jako první firmě v České a Slovenské republice.

 

O vysoké úrovni a kvalitě výroby v naší společnosti svědčí i vyjádření vedoucího auditora ze společnosti Bureau Veritas Czech Republic, Ing. Jitky Vokurkové, která audit prováděla:

 

Jako auditorka těchto standardů jsem měla možnost prověřit plnění požadavků obou norem ve společnosti MARLENKA International, s.r.o. sídlící ve Frýdku-Místku. Společnost vyrábí medové dorty a další medové zákusky. Společnost se v listopadu 2014 přihlásila poprvé k certifikaci podle obou standardů a výsledkem prvního integrovaného auditu je získání certifikátu na nejvyšší úrovni jak pro BRC, tak i IFS.

Z mé 12 leté praxe mohu konstatovat, že není úplně běžné získat při prvotní certifikaci certifikát na nejvyšší úrovni, není rovněž běžné tak vysoké nasazení a angažovanost vrcholového managementu v průběhu auditu. Dlouho jsem se nesetkala s tak špičkovou technologií a infrastrukturou v potravinářském závodě a tak vysokou úrovní hygieny prostředí. Celý tým počínaje majitelem a konče pracovníky jedinečné linky na výrobu dortu Marlenka byl maximálně připraven na tento audit. Vše je v Marlence koncipováno pro to, aby byl vyroben kvalitní produkt a spokojen koncový spotřebitel. Pro své zákazníky společnost vybudovala jedinečné Návštěvnické centrum Marlenka, kde může kdokoliv ze speciálního koridoru shlédnout celou tuto ojedinělou výrobu medových dortů a tím se přesvědčit, že společnost myslí kvalitu svých produktů opravdu vážně, že vyrábí z kvalitních surovin, jakou používá technologii a v jakém pracovním týmu. Klobouk dolů, toto se opravdu v potravinářství nevidí.

 

A co mě, jako auditorovi, audit v Marlence dal? Vysokou laťku pro další posuzování ostatních potravinářských provozů, a že i napoprvé může být společnost tak daleko v nejpřísnějších hygienických normách současné doby.

 

2.1.2015, Ing. Jitka Vokurková, vedoucí auditor, Bureau Veritas Czech Republic

 

 

brc_ifs_ok_01.jpg

 

 

brc_ifs_01.jpg 

 

 

 Certifikáty ke stažení zde:

Přílohy:

  • MARLENKA získala certifikáty BRC a IFS
    MARLENKA získala certifikáty BRC a IFS
  • MARLENKA získala certifikáty BRC a IFS
    MARLENKA získala certifikáty BRC a IFS